ЕС предупреди Илон Мъск, че Twitter може да бъде обект на

...
ЕС предупреди Илон Мъск, че Twitter може да бъде обект на
Коментари Харесай

ЕС заплаши Мъск със санкции

ЕС предизвести Илон Мъск, че Twitter може да бъде обект на наказания според предстоящ медиен закон след " тревожното " премахване на няколко публицисти от платформата за известия.

" Новините за случайно премахване на публицисти от Twitter са притеснителни. Законът за цифровите услуги на Европейски Съюз изисква ценене на свободата на медиите и главните права. Това е отразено и в нашия Закон за свободата на медиите ", написа в Twitter еврокомисарят Вера Йоурова.

" Илон Мъск би трябвало да е наясно с това. Съществуват червени линии. И наказания, скоро ", заплаши тя.

Ръководството на обществената мрежа спря сметките на кореспондентите на СиЕнЕн, Вашингтон поуст, Интерсепт и Машабъл, както и на няколко самостоятелни публицисти. Самият Мъск изясни в коментар към обява на консуматор в Twitter, че притежателите на неразрешените сметки са разгласили местоположението му в действително време, което е очевидно нарушаване на разпоредбите на обществената мрежа.

" За „ публицистите “ във връзка с разпространяването на персонални данни със злонамерени цели важат същите правила, както и за всички останали “, сподели предприемачът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР